What's New Here

 

Wedding Photographer

Contact me to be the photographer at your wedding. Early booking is advis...

 

Outdoor Photoshoot

Be the model for my outdoor photoshoot. ...

 

Event Photography

Whether it's a corporate event or just a birthday party, do not hesitate to...

Azizie Photography - Wedding Photographer

Post Kedua

Ini adalah pos kedua aku dalam blog nih. Aku takde mood nak tulis. Tapi sebab aku rase macam nak tulis je, jadi aku pun tulis. Best kan alasan aku. Actually, post kedua aku dalam blog nih bukan macam nih sepatutnye. Hari tu aku dah taip satu post yang panjang berjela, lepas tu, dan dan je laptop aku turn off dengan sendirinya. Lepas kejadian tersebut, mood aku untuk menulis dalam blog telah turun menjunam ke dalam gaung yang sungguh dalam. Tapi hari ini, aku gagahkan juga untuk menulis pos kedua aku walaupun ia agak mengarut dan tidak mengandungi sebarang informasi ilmiah yang boleh digunakan oleh mana-mana pihak untuk dijadikan rujukan ketika saat-saat genting. Sekian, terima kasih.
   

Lirik Dan Chord Tomok - Rindu Terhenti

Nih merupakan post pertama aku kat blog azizie.com yang baru nih. Tak tahu nak post ape kat blog, jadi aku buat keputusan nak kasi chord lagu rindu terhenti nyanyian Tomok atau nama tak glemernya, Shah Indrawan. Tak sangka aku akan buat chord lagu untuk mamat nih. Dulu aku dengan member-member aku punyalah kutuk dia. Member aku siap baling telur lagi masa tomok buat persembahan kat shopping complex dulu. Tapi tahniah kepada tomok kerana telah mengambil pengajaran dari peristiwa dibaling bermacam-macam benda dari telur hinggalah ke batu dari lelaki-lelaki yang cuba mempertahankan martabat kaum lelaki dari terus tercemar oleh lagu-lagu nyanyiannya dan rakan-rakannya atau lebih dikenali sebagai kumpulan budak lelaki hingusan, NewBoyz.

 
Tomok telah menunjukkan peningkatan prestasi yang mendadak dari segi kemantapan vokal dan genre nyanyian yang lebih kearah muzik indonesia. Tak macam dulu ketika Tomok bersama NewBoyz yang mana genre nyanyiannya lebih kearah rock kapak tangkap leleh versi budak tak matang. Tahniah Tomok kerana telah mengembalikan kembali maruah lelaki yang kau cemarkan ketika kau masih kecil dulu. Oleh itu, terimalah chord lagu Rindu Terhenti nyanyian tomok ini dari aku.


Chord Tomok - Rindu Terhenti

A          A
telahku tinggalkan
A            D
memori silam ku itu
A       A
tidakku biarkan
A           D
hidupku dibelit pilu
Bm              D
walau duka menampan dada
Bm              D
walau sepi mancalar hati

rindu ku terhenti


A        A
ku pinggirkan sayu
         D
yang meruntuhkan pintu
Dm
kasih tulus ku biar berlalu
A               A
ku pinggirkan lara
             D
yang berpaut dijiwa
Dm
ku teruskan hidup tanpa dia

Bm              D  
padahnya lama dahulu
D
hilang tak berganti
Bm               Em
cinta tiba cinta pergi

biarlah satu hati


Bm              D
walau duka menampan dada
Bm              D
walau sepi mancalar hati

rindu ku terhenti

A        A
ku pinggirkan sayu
         D
yang meruntuhkan pintu
Dm
kasih dulu ku biar berlalu
A               A
ku pinggirkan lara
             D
yang berpaut dijiwa
Dm
ku teruskan hidup tanpa dia

Bm              D  
padahnya lama dahulu
D
hilang tak berganti
Bm               Em
cinta tiba cinta pergi

biarlah satu hati

Bm                  D
ku lupa kanmu jua disini
Bm              Dm
sedih kau pergi menjauhi


A        A
ku pinggirkan sayu
         D
yang meruntuhkan pintu
Dm
kasih dulu ku biar berlalu

A               A
ku pinggirkan lara
             D
yang berpaut dijiwa
Dm
ku teruskan hidup tanpa dia

Bm              D  
padahnya lama dahulu
D
hilang tak berganti
Bm               Em
cinta tiba cinta pergi

biarlah satu hati

   

Page 17 of 17


Photo Gallery

Photo Gallery

Click Here For My Photo Gallery

Hot Album

Sample image  Portrait
Sample image  Landscape
Sample image  Nature
Sample image  Abstract
Sample image  Black & White
You are here:

Photography Services

  • Wedding
  • Portrait
  • Event

Web Development Services

  • Corporate
  • E-Commerce
  • Blog

Contact Me

You can contact me via

  • Tel: 012-9886441
  • Email: azizie@azizie.com
  • Gtalk: ziepakker@gmail.com
  • YM: ziepakker@yahoo.com