Umum

Program Sukarelawan 1000 Senyuman

Pada bulan Julai lepas, telah berjalan satu program sukarelawan yang dinamakan Sukarelawan 1000 Senyuman. Program ini bertujuan untuk mengumpul belia-belia yang mahu menjadi sukarelawan dalam menyumbangkan tenaga dan masa bagi membantu golongan anak-anak yatim dan miskin.


Sukarelawan 1000 Senyuman

Read more...
 

Pencarian 10 Blog Tercantik Pilihan Blogger 2011

Dengan ini, diumumkan yang aku pun nak  masuk contest Pencarian 10 Blog Tercantik Pilihan Blogger 2011 anjuran 2dayblogger.com. Walaupun secara jujur  aku rasa blog aku nih takde lah cantik mana kalau nak dibandingkan dengan blog-blog lain yang join contest ni, tapi aku tetap nak masuk jugak. Mana tau boleh dapat kemenangan tak disangka-sangka macam contest yang sebelum ni. Hehe.

Blog Tercantik 2011

Read more...
 

Broga Hill - Mari Mendaki Bukit Broga

Broga Hill atau nama saintifiknya Bukit Broga yang lokasinya terletak di Semenyih memang terkenal dikalangan kawan-kawan aku di facebook. Tengok ramai sangat kawan-kawan aku yang dah pergi lepas tu upload gambar kejayaan mendaki ke puncak broga hill dekat facebook.

Bukit Broga

Read more...
 

Saya Menang Contest SEO Hidup Seorang Blogger

Saya, pemegang mohor besar raja-raja cina, dengan ini mengumumkan, saya telah menang Contest SEO Denaihati yang tajuknya HIDUP SEORANG BLOGGER. Muahaha. Atas permintaan abang Denaihati, saya akan buat review pasal contest SEO ini.

Hidup Seorang Blogger

Read more...
 

HIDUP SEORANG BLOGGER - Gathering GengBlogger Di Shah Alam

Ini adalah entri wajib kedua untuk contest SEO Denaihati, HIDUP SEORANG BLOGGER. Walaupun kedudukan aku mula-mula dulu top 10 dalam google, tapi kemudian turun ke kedudukan belas-belas, sekarang lagi teruk sampai puluh-puluh. Baru je ingat nak menang contest ni, tak ada harapan la nampaknya (T_T).

HIDUP SEORANG BLOGGER

Read more...
 

Hidup Seorang Blogger

Entry hidup seorang blogger ini sebenarnya adalah satu contest anjuran denaihati. Disebabkan hadiah yang diberi sangat lumayan dan jugak senang untuk masuk, maka aku dengan senang hatinya mendaftar kan diri walaupun tak pernah masuk apa-apa contest anjuran mana-mana blogger pun sebelum ni.

Hidup Seorang Blogger

Read more...
 

SEO Contest - Hidup Seorang Blogger

Baru dapat tahu tentang satu contest SEO untuk blogger-blogger sekalian anjuran DenaiHati yang bertajuk Hidup Seorang Blogger. Tak sabar nak try skills SEO aku yang tak seberapa nih.  Dalam masa yang sama, boleh tengok cara orang lain apply teknik SEO diorang. Mesti ramai blogger otai yang akan join contest ni.

Hidup Seorang Blogger

Read more...
 

Gathering Geng Blogger - Mari Memeriahkannya

Gathering Geng Blogger

Gathering Geng Blogger akan berlangsung esok bersamaan 10 July 2010 dengan temanyer "Unlocking The Secret Of Your Childhood Memories". Lokasi adalah Putrajaya Challenge Park (abaikan lokasi dekat poster diatas). Berikut merupakan tentatif program Gathering Geng Blogger tersebut.

Read more...
 

Artikel Motivasi - Tips Motivasi Diri

Untuk berjaya dalam hidup, motivasi diri boleh dikatakan suatu keperluan. Kita mesti tahu bagaimana untuk memotivasikan diri kita. Kita juga perlu mempunyai semangat yang tinggi walau dalam keadaan seteruk mana pun. Sesiapa yang kehilangan semangat ketika melalui situasi yang sukar akan berdepan dengan kekalahan walaupun perjalanannya belum pun berakhir.

Read more...
 

Tafsir Quran PerKata - Terjemahan Ayat Al-Quran Bahasa Melayu

Tafsir Quran PerKata

Tafsir Quran PerKata merupakan sebuah tafsir Quran melayu  yang memaparkan bukan sekadar terjemahan ayat Al Quran sahaja, tetapi juga mempersembahkan tafsiran bagi setiap patah perkataan Al-Quran. Ini kerana pada dasarnya, tafsir tidak sama dengan terjemahan. Terjemahan hanya memindahkan bahasa sesuatu perkataan.

Read more...
 

Maksud atau Makna Bacaan Dalam Solat

Ada orang dah solat berpuluh tahun, tapi still tak tahu maksud atau makna bacaan dalam solat yang diorang buat (ramai sebenarnya). Tak hairan la kalau tak kusyuk dalam sembahyang. Oleh itu, marilah kita renung-renungkan dan paham-pahamkan setiap rangkap yang kita sebut sewaktu kita solat.


Read more...
 
You are here:

Photography Services

  • Wedding
  • Portrait
  • Event

Web Development Services

  • Corporate
  • E-Commerce
  • Blog

Contact Me

You can contact me via

  • Tel: 012-9886441
  • Email: azizie@azizie.com
  • Gtalk: ziepakker@gmail.com
  • YM: ziepakker@yahoo.com